1954

In 1954 emigreerde Al van Beek op 27 jarige leeftijd, net als zovele tijdgenoten naar Canada om daar zijn geluk te beproeven. Zijn vriendin Ton volgde enkele maanden later toen hij alle formaliteiten geregeld had en ze konden trouwen. Deze sprong in het ongewisse leidde ertoe dat hij dienst nam in het Canadese leger, werk vond in restaurants, een bakkerij, en ook nog op verschillende boten de kost verdiende.  Vervolgens werkte hij op een weerstation op de Noordpool als kok, waarna hij besloot om voor zichzelf te beginnen en verschillende restaurants in Canada uitbaatte.

1966

In 1966 keerde hij met zijn vrouw en dochter terug naar Nederland en begon, terzijde gestaan door zijn vrouw Ton, op de Schaesbergerweg een restaurant. Het restaurant verwierf al snel tot in de wijde omtrek faam. Dit was mede te danken aan het feit dat hij tijdens zijn periode in Amerika en Canada met zoveel verschillende culturen en dus eetgewoontes in aanraking kwam, en zijn opgedane ervaringen toepaste op de menukaart. De pizza taco, de pizza combination, de taco en de hamburgers waren zijn handelsmerk. Van heinde en van verre toog men naar de Schaesbergerweg om te smullen van zijn specialiteiten. Inmiddels zijn we tientallen jaren verder en is het bedrijf in 1982 verkast van Heerlen naar Brunssum. Zijn dochter Donna runt samen met haar dochter Lindsay de zaak. Opa heeft de receptuur aan zijn kleindochter overgedragen en ook vader Piet draagt zijn steentje bij.

Nu

Het bedrijf groeide uit van 45 zitplaatsen naar 100 met een buitenterras en ook het aantal medewerkers groeide gestaag. De formule is in al die jaren nauwelijks veranderd. Specialiteiten zijn de taco pizza en alle varianten, de spareribs, de steaks en niet te vergeten de chickenwings en starters. De Canadian Corner verheugt zich al jaren in een grote vaste klantenkring.Wij zijn heel kindvriendelijk. Nadat de kids een keuze hebben gemaakt uit de kindermenu’s kunnen ze zich uitleven in de speelhoek. Het restaurant is ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk. We hopen dat u na een bezoek aan ons restaurant met een tevreden en voldaan gevoel huiswaarts keert en hopen u een volgende keer weer te begroeten.

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: gesloten
Donderdag: 17:00 – 22:00 uur
Vrijdag: 17:00 – 22:00 uur
Zaterdag: 17:00 – 22:00 uur
Zondag: 16:00 – 22:00 uur

Onze keuken sluit om 21:00 uur.

Follow Us

 

Canadian Corner

Akerstraat 7a
6445 CL  Brunssum
+31 (0)45 525 54 54
+31 (0)6 52 39 42 52

info@canadiancorner.nl